Los Lobos
Dom sindikata
15. maj 2010.

17. maj 2010.

 
 
 
  Grupa Los Lobos napokon se posle 30–togodišnjeg rada pojavila i u Beogradu zahvaljujući marljivom radu Vladislava Pejaka. Koncert u Domu Sindikata održan je pred nažalost osrednje popunjenom salom, no oni koji su došli nisu zažalili.

Los Lobos su svojom kombinbacijom rock'n'rolla, rhythm and bluesa, countryja, folka, tex mex-a, španske i meksičke tradicionalne muzike pokazali da su nenadmašni u svom fahu. Činjenica da su i jako dobri kompozitori još više doprinosi njihovom kvalitetu. U svakom slučaju možemo reći The Wolves Have Survived!
Predgrupa Desperate Slim & The Newcasters iz Beograda poznata ljubiteljima bluesa već duži period, napravila je jako dobar uvod pred nastup glavnih zvezda.
A onda se posle kraće pauze na sceni se pojavio čuveni bend iz istočnog LA - Los Lobos!
Koncert su otvorili sa "Emily" i "Down the Riverbed" (album Neighborhood). Već sledeća "Don't Worry Baby" (veliki hit sa How Will the Wolf Survive) je uskomešala publiku koja se još uvek dvoumila da li da ustane i zapleše ili da ostane da sedi na svojim mestima. "One Time One Night" (sa By the light of the Moon) , kao i "Chuco Cumbia" i "C'mon Let's Go" još više su zagrejale prisutne.
Pravo iznenadjenje bila je njihova verzija čuvenog hita grupe Temptations "Papa was a Rollin' Stone" koji su izveli zajedno sa čuvenim hitom "Oye Como Va". Konačno, i publika se opustila, skočila na noge, pa plesu i veselju nije bilo kraja.Kombinacijom meksičkih pesama i rockn'rolla Los Lobos su postigli uspeh. A izbor pesama je bio sve bolji i bolji -"The Neighborhood", "La Pistola y El Corazon" (velike ovacije) i "I Wanna Be Like You" (pesma iz filma Knjiga o Džungli).
Posle "Terese", Los Lobos su izveli delikatnu "Kiko and the Lavender Moon", a zatim zapržili do kraja sa neodoljivom pesmom  "Anselma".
Mora se reći da su svi muzičari bili izuzetno nadahnuti, što se posebno može reći za Cesara Rosasa - gitare, Davida Hidalga - gitare i harmonika, kao i Steve Berlina - klavijature, saksofon, flauta.
Posle "Run Away With You" i "Cumbia Raza", grupa se pozdravila sa oduševljenom publikom i posle sat i po svirke otišla sa bine.
Naravno, publika je želela još malo vrhunske zabave, i vrlo brzo Los Lobos izlaze ponovo na scenu.




Bis su započeli sa "Good Morning Aztlan" koji je malo potrajao, ali i oduševio. Posle toga stvari su se promenile i to drastično.
Ničim izazvani, Los Lobos su odsvirali savršenu verziju "Cinnamon Girl" Neil Young-a, što je mnoge u publici dirnulo do suza.
Svi su pevali s njima i u toj euforičnoj atmosferi grupa je izvela dugoočekivani evergin "La Bamba". Tokom izvođenja te pesme David Hidalgo je pozvao ženski deo publike da se pridruži grupi na bini. Molba je urodila plodom, pa je velika grupa devojaka izvijala svoja tela na bini uz čuveni hit Ritchie Valens-a.
Los Lobos su napravili još jedno iznenađenje ubacujući u ovo izvođenje i pesmu "Good Lovin'", čuveni hit iz 60-tih.

Nastup se završio opštom euforijom, koja se nastavila i posle koncerta kada su članovi grupe davali autograme potpisvali CD-ove i LP-jeve.
Sve u svemu ovo je bio koncert na vrlo zavidnom muzičkom nivou.

Pojedini zlobnici su rekli da su Los Lobos sada samo grupa za svadbe.

Pa da im i to poručim: neizmerno bi bio zadovoljan da zasviraju na mojoj!


Fotografije sa koncerta


tekst - Slobodan vlaketiĆ
i fotografije - nebojša mićković

 
 

koncerti


Yann Tiersen
Dom sindikata
08.05.10.




Messer Chups
Potpalublje-splav 20/44
07.05.10.




Wedding Present
Teatar &td, Zagreb
30.04.10.




Grant Hart
Living Room
29.04.10.




Editors
Club Colosseum, Skopje
17.04.10.




Covenant
Dom omladine Beograda
10.04.10.




Mariza
Sava Centar
10.04.10.




KKN/Hornsman Coyote
Dom omladine Beograda
08.04.10.




Pips Chips & Videoclips
Dom omladine Beograda
07.04.10.